Beachmazáci 2016 – bitvy v Rozdělově na písku a bronz ve vodě v Riu!!!

6. ročník turnaje BEACHMAZÁCI 2016 pro „zralé a zkušené plážové volejbalisty“ se uskutečnil v sobotu 20. 8. 2016. Do turnaje bylo přihlášeno 7 týmů, což na turnaj není úplně mnoho, ale protože v tomto případě bylo zcela jasné, že kvalita předčila kvantitu, turnaji nižší počet hrajících dvojic určitě neuškodil :-).

Týmy byly losem rozděleny do dvou skupin (tříčlenné a čtyřčlenné), ve kterých sehrály zápasy o postup do nejlepší čtyřky – postupovaly vždy dva nejlepší páry, zbylé utvořily skupinu a každý s každým si zahrál o zbylá pořadová místa. Do semifinále tedy postoupily z prvních míst dvojice Eva a Vašek a Stíny, ze druhých míst pak Polena a Pravěk. Pravěk byl bohužel okolnostmi donucen přehodnotit aktuální zdravotní stav, který rozhodně nezaručoval plnohodnotný výkon v nejlepší čtyřce, a po krátké poradě a souhlasu delegáta zcela regulérně za dva rumy prodal postup třetímu ze skupiny – Námořníkům. Ti se svého úkolu v nejlepší čtyřce zhostili zodpovědně a nakonec obsadili třetí místo, když v „malém finále“ porazili Polena. O celkové vítězství svedly napínavou bitvu Stíny a Eva a Vašek. Rozhodovalo se nakonec až v tie-breaku, kdy nejtěsnějším možným rozdílem urvali vítězství na svoji stranu Stíny výsledkem 16:14.

Celkové pořadí:

  1. Stíny
  2. Eva a Vašek
  3. Námořníci
  4. Polena
  5. Pravěk
  6. Bába s dědkem
  7. PaMir

Všichni byli po zásluze odměněni drobnými chutnými cenami a rychle se spěchalo k televizi, protože nás čekalo finále našeho čtyřkajaku v Riu na 1000 m. A pokud by někdo snad neprohlédl krycí název týmu Eva a Vašek, musím podotknout, že v tomto případě nejde o ledajakou Evu – nejen naši vynikající bývalou reprezentantku ve volejbale a současnou výbornou jazzovou zpěvačku Evu Emingerovou, ale především mamku kajakáře Josefa Dostála (samozřejmě ještě krom dvou šikovných dcer :-)), kterému už nyní v republice nikdo neřekne jinak než Pepíček :-). Pepíčka a celý čtyřkajak jsme všichni společnými silami na dálku hnali až k bronzové medaili, takže rozhodně bylo co slavit a celý turnaj nemohl mít radostnější závěr! Díky všem za skvělé výkony na hranici možností a hlavně za báječnou atmosféru!

Pár fotografií jako vždy najdete v naší fotogalerii.

Fotografie


Sdílet

Naši sponzoři:

Destro Správa bytového fondu Loap SBM Holding Group Tepo Penco Sevylor Coleman V.E. Group Campingaz

Dále nás podporují:

Kladno